By / 9th July, 2020 / Real Estate / Off

Spanje heeft het geluk omringd te zijn door oceaan en zee, met als gevolg: eindeloze witte zandstranden. Bovendien zijn deze stranden het grootste deel van het jaar gezegend met een mild en zonnig klimaat. 

Wilt u meer weten over de kustlijn van Spanje?


alt="leven-aan-de-spanish-coast"

De Costa Brava 

De Costa Brava ligt op 100 km van Barcelona, met snelle verbindingen naar de internationale luchthavens van zowel Barcelona als Girona.  

alt="vakantiehuizen-aan-de-costa-brava"

De temperatuur aan de Costa Brava 

Costa Brava heeft een warme temperatuur van 28ºC in de zomer en een gemiddelde watertemperatuur van 23ºC. Meestal begint het eind augustus een beetje te regenen. De winters zijn zonnig maar kouder met wat wind. Over het algemeen heeft de Costa Brava een gemiddelde jaartemperatuur van 18ºC en schijnt de zon 287 dagen per jaar.  

Levensstijl aan de Costa Brava

De Costa Brava heeft alles: zandstranden met kristalhelder water en kleurrijke vissen, verborgen paradijzen met ruige baaien, chique vissersdorpjes zoals Cadaqués of schattige lokale stadjes zoals Rosas of Pals, met toeristen uit heel Europa het hele jaar door. 

Sport liefhebber? Dan zult u de Costa Brava geweldig vinden! Met kilometerslange landelijke straten is deze kustlijn ‘het van het’ voor wieleramateurs en vele professionele teams in Europa. Langs de Costa Brava liggen ook tien golfbanen, van wereldklasse, verspreid.  

Zelfs cultuurliefhebbers zullen hier niet teleurgesteld worden. Geniet van de internationaal bekende gastronomie met de vele Michelinsterren restaurants van de gebroeders Roca tot Ferran Adrià. Of stap in de voetsporen van kunstenaars als Dalí en Picasso, die aan de Costa Brava woonden.

Woningen aan de Costa Brava 

Aan de Costa Brava is er weinig nieuwbouw. Er zijn veel kleine flats in de buurt van de zee of grote familiehuizen met zwembad en groene tuinen op de tweede kustlijn. Het terrein is ruig en bergachtig, maar de nabijheid van Barcelona voegt waarde toe aan de woningen. In steden als Barcelona en Girona vindt u dan ook vele tweede verblijven terug. 

Er zijn nog veel charmante dorpjes en woningen te vinden aan de Costa Brava zoals Begur, Tamariu, Llançà. Ook traditionele vissersdorpen zoals l’Escala of Sant Pere Pescador of de middeleeuwse en rustige dorpen zoals Tossa de Mar.

De Costa Dorada

Costa Dorada ligt net ten zuiden van de stad Tarragona, in de buurt van verschillende uitstekende verbindingen zoals de internationale luchthaven van Barcelona op slechts 100 km en Reus op ongeveer 20 km. De AVE (hogesnelheidstrein) biedt verbindingen naar alle grote Spaanse steden en ook de A-P7 snelweg is zeer goed bereikbaar.

alt="leven-aan-costa-dorada"

De temperatuur aan de Costa Dorada

De Costa Dorada heeft het allemaal. Met een uitstekend mediterraans klimaat en een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 20ºC. Warme temperaturen in de winter en iets warmer tijdens de zomer met ongeveer 29ºC. De zon schijnt 290 dagen per jaar en er valt dus weinig tot geen regen.  

Levensstijl aan de Costa Dorada

De Costa Dorada is de thuisbasis van de Romeinse stad Tarragona, die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Ook is er het pretpark Port Aventura terug te vinden, dat jaarlijks door ongeveer 5 miljoen mensen wordt bezocht.  Gastronomische cultuur, hengel- en watersport zijn terug te vinden aan deze rustigere costa.
Met 92 km kustlijn heeft de Costa Dorada enkele van de mooiste, meest delicate, gouden zandstranden en het heldere turquoise water zou net zo goed dat van een tropisch eiland kunnen zijn. De Costa Dorada is ideaal voor degenen die op zoek zijn naar rust en stilte in een familiale sfeer, wat vrije tijd willen doorbrengen met wandelingen op een van de grote zeepromenades of op de grote onverzadigde stranden willen liggen of uitstapjes willen maken naar nabijgelegen steden. 

Costa Azahar

De Costa del Azahar begint aan de natuurlijke grens van de Ebro-delta en eindigt 130 km verderop in de prachtige stad Valencia.  U kunt Costa del Azahar bereiken via de snelweg AP-7 langs de kust, met de trein of met het vliegtuig via de internationale luchthavens van Valencia, Reus of zelfs Barcelona.

alt="woning-aan-costa-azahar-kopen"

Lifestyle aan de Costa Azahar

Deze Costa is bezaaid met torens van imposante middeleeuwse kastelen die waken over de prachtige vlaktes, weiden en stranden die zich uitstrekken langs de Middellandse Zee. Het is het thuisland van de meest delicate bloem die gebruikt wordt om parfum te creëren, de sinaasappelbloesem. 

De Costa del Azahar heeft ook golfbanen, prachtige excursies om middeleeuwse enclaves en hun culturele tradities te ontdekken. U kunt gaan duiken in de indigo-zee of genieten van de typische gastronomie die verbonden is met de Middellandse Zee: paella, zeevruchten en vis. 

De temperatuur van de Costa Azahar  

De Costa del Azahar heeft het hele jaar door een mild klimaat, met een vrij warme winter, weinig regen en gemiddelde temperaturen, rond 14 ºC. In de zomer lopen de temperaturen op tot ongeveer 30 ºC. Regenval valt vooral voor tijdens de herfst en het voorjaar, maar is nog steeds zeldzaam.

Woningen aan de Costa Azahar

De Costa del Azahar is in principe vrij lokaal en zit vol met seizoensgebonden appartementen van alle soorten: kleine, middelgrote en residentiële gebieden met uitzicht op zee of tweede kustlijn, maar ook grote familiehuizen met prachtige tuinen op de heuvels. U vindt er levendige promenades en vrije tijd voor alle leeftijden.  De Costa del Azahar is ontwikkeld in de jaren ’60 en heeft daardoor minder nieuwe ontwikkelingen dan andere kusten van Spanje.

Costa Blanca

De Costa Blanca ligt in het zuidoosten van Spanje, onder Costa del Azahar in Valencia en strekt zich uit van Denia tot Torrevieja via de prachtige stad Alicante. Het vliegveld van Alicante of zelfs Valencia biedt onderdak aan de reizigers die het jaarlijks bezoeken.  De kust heeft meer dan 200 kilometer aan witte stranden die contrasteren met de intens blauwe, soms zelfs turquoise zee die hen omringt.  

alt="leven-aan-de-costa-blanca"

Levensstijl aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is wereldwijd bekend om zijn 200 km lange kustlijn, verdeeld in contrasterende verschillen tussen het noorden en het zuiden. De kust beschikt over steile kliffen en brede stranden van fijn wit zand, overvloedige mediterrane dennenbossen en duinen die elke dag veranderen. De Costa Blanca is een waar paradijs waar u het hele jaar door kunt genieten van een eeuwige zonsondergang en een warme zeebries.  

De Costa Blanca staat bekend als het Florida van Europa, waar Europeanen uit alle hoeken van het oude continent hun toevlucht hebben genomen tot het beste van het mediterrane leven.

Alicante is de thuishaven van internationale bedrijven, waardoor er ook internationale scholen in de regio zijn die jonge gezinnen met kinderen aantrekken om zich er te vestigen.

De temperatuur van de Costa Blanca

Met een gemiddelde temperatuur van 17ºC gedurende het hele jaar zijn de zomers meestal warm en droog bij ongeveer 32ºC, met droogtes en geen regen. De Costa Blanca geniet van een gematigde en warme winter met weinig regen en wind.

Woningen aan de Costa Blanca

De woningen variëren veel, er zijn steden en toeristische plaatsen met kleine en middelgrote appartementen waar men slechts enkele weken per jaar verblijft. Maar er zijn ook prachtige villa’s en grote huizen gelegen op kliffen met uitzicht op de zee. Tot slot vindt u nieuwbouw ontwikkelingen op slechts enkele kilometers van het strand met alle soorten voorzieningen: zwembaden, golfbanen, tennisbanen… waar u het hele jaar door kunt wonen.  

Aan de Costa Blanca vindt u een grote verscheidenheid aan nieuwbouw en tweedehands bouw voor alle budgetten, het is een plek waar u het hele jaar door kunt wonen.  De Costa Blanca is een paradijs dat u moet kennen.  

Steden als Denia, Javea, het beroemde Benidorm, Elche, Altea of Torrevieja beloven u niet onberoerd te laten. Een woning in dit gebied is een woning om van te genieten voor het leven.

Costa Calida

De Costa Calida ligt in het zuidoosten van Spanje, tussen de Costa Blanca en de Costa de Almeria. Met 250 km aan prachtige witte zandstranden, kliffen en een meestal rustige maar altijd intense indigo blauwe zee zal deze kust zeker in het oog springen.  

alt="vastgoed-kopen-aan-costa-calida"

Levensstijl aan de Costa Calida

De natuur heerst aan deze warme Costa, die het hele jaar door een milde temperatuur heeft en daarom wordt gewaardeerd door liefhebbers van de zee en de watersport.  Het buitenleven, de natuur, de zee en de rust maken dit tot een bijzondere plek.

De historische referentie stad is Cartagena, waar zeevaart traditie en archeologie hand in hand gaan om elk jaar toeristen van alle nationaliteiten te verwelkomen. 

De temperatuur van de Costa Calida

De Costa Calida heeft 315 dagen zon per jaar. Hoewel de zomer met 30-35 ºC wat overdreven is, word de winter en de herfst een Europees paradijs waar we allemaal graag zouden willen zijn. Waarom? Omdat de minimumtemperaturen niet onder de 12-14 ºC komen en er een gemiddelde jaartemperatuur van 18 ºC is. Costa Calida heeft maar 50 dagen regen per jaar. Daar heeft de kust de naam ‘calida’ vandaan. Het is een van de favoriete gebieden voor de inwoners van Noord-Europese landen.  

Woningen aan de Costa Calida

Door de grote uitbreiding en het schaarse bergachtige gebied zijn er prachtige nieuwe gebouwen met uitzicht op zee, nieuw gebouwde villa’s met overloopzwembaden en kleine appartementen met charmante gemeenschappelijke zwembaden en tuinen. De Costa Calida is de ideale plek voor gezinnen of koppels zonder kinderen om te genieten van de zee, rust, sport, een rustig leven in een rustige en warme omgeving.

Costa del Sol  

Deze Costa, gelegen in Andalusië, beslaat ongeveer 300 km kustlijn en zit vol met prachtige steden die sinds de jaren ‘60 de thuisbasis zijn geweest van vele toeristen uit Noord-Europa. De Costa del Sol werd de referentie plaats (it-place) voor royalty’s, adel en “jetset” in de jaren ’60 en ’80. De internationale luchthaven van Marbella biedt de toegang tot miljoenen toeristen per jaar op zoek naar een onnavolgbare levensstijl, die ook over de weg bereikbaar is via de AP-7.  

alt="huis-kopen-aan-costa-del-sol"

Levensstijl aan de Costa del Sol  

De Costa del Sol is pure excellentie en omvat alle clichés die Spanje definiëren: een uitstekende mediterrane keuken, folkloristische cultuur, een uitstekend klimaat en een goed leven. Wie kent Marbella of Puerto Banus, Estepona, Fuengirola, Mijas, Benalmadena of Torremolinos niet?  

Het vrijetijdsaanbod is breed, Andalusische cultuur, golfbanen, concerten en muziekfestivals, jachthavens, watersport en nog veel meer. 

De temperatuur van de Costa del Sol

Costa del Sol heeft een mild klimaat in de winter met een gemiddelde van 17ºC. Het regent soms van november tot mei en in de zomer zijn de temperaturen gemiddeld 30ºC. De gemiddelde temperatuur aan de Costa del Sol ligt het hele jaar door rond de 19ºC.  

Er zijn 51 golfbanen aan de Costa del Sol, waarvan vele deel uitmaken van prachtige urbanisaties of hotelcomplexen voor degenen die genieten van het buitenleven.

Woningen aan de Costa del Sol

Aan de Costa del Sol zijn de woonstijlen gemengd, met een grote verscheidenheid aan grote stedelijke projecten, nieuwbouwprojecten met gemeenschappelijke tuinen en zwembaden, prachtige villa’s en grote huizen met privé-tuinen en zwembaden. Maar er is ook een grote verscheidenheid aan tweedehands woningen in kleine appartementen of gepaarde huizen in steden, dorpen of urbanisaties. De Costa del Sol heeft woningen voor alle budgetten.





Delen: